
Föreningen
Båstad Montessori
-
Två skolor och en F-6-skola
-
Föreningen styrs av föräldrar och andra medlemmar.
-
Vi jobbar utan vinstintresse. Hos oss är det eleverna som vinner.

-
Maria Montessori (1870–1952) var en italiensk läkare och pedagog som skapade en unik undervisningsmetod baserad på barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. I en Montessoriskola får barnen utforska och arbeta självständigt i en lugn och inspirerande miljö, anpassad efter deras individuella utveckling.
Lärarna fungerar som vägledare och uppmuntrar barnen att ta ansvar för sitt eget lärande. Genom praktiska material och en tydlig struktur utvecklar barnen självständighet, koncentration och kreativitet. Montessoripedagogiken fokuserar på hela barnet – både kunskapsmässigt och socialt. Metoden används över hela världen och ger barnen en stark grund för framtiden.Vill du veta mer om hur vi arbetar på vår skola?
Välkommen att besöka oss! Vi är en auktoriserad Montessoriskola.Ni kan läsa mer om Montessori och auktorisationen på Montessoriförbundets hemsida.
Expeditionen
På expeditionen arbetar vi med administration, föreningens ekonomi och information till och från medlemmarna. Hör gärna av er om ni behöver vår hjälp.
Kontakta oss
MAIL
0431 - 36 21 94
Box 1098
269 92 Båstad
Caroline Magnusson
Administratör
Lars Gustavsson
Ekonomichef

Mediearkivet
Under åren har vi varit representerade i olika medier vid olika tillfällen. Här har vi samlat de gånger vi varit med i tidningar, TV, radio m.m.
Tryck på bilderna för att komma till vårt mediearkiv.
-
Varje år fokuserar vi på ett utvalt tema kopplat till FN:s globala mål och läroplanen. Genom engagemang och samarbete skapar vi medvetenhet och hållbara vanor för framtida generationer.
Tillsammans skapar vi en bättre framtid.
Lärande för hållbar utveckling

Mat
Hos oss är skolmåltiderna en viktig del av vardagen. Våra förskolebarn och eleverna på Asken får välsmakande och näringsriktig mat, lagad med omsorg och i enlighet med skollagen och Livsmedelsverkets rekommendationer.
Vi strävar efter att använda råvaror av hög kvalitet, gärna närodlade, ekologiska och i säsong.
Genom skolans matråd får eleverna vara med och påverka maten vi serverar.